De markt van de digitale munten zit nu al een ruime tijd in een berenmarkt en het lijkt er niet op dat hier een einde aan zal komen. De Bitcoin blijft dwarrelen rond de 3.400 euro, een schim van wat het ooit is geweest. Verschillende experts zijn zelfs bijzonder negatief over de digitale munt.

Het aantal experts en marktkenners die pessimistisch zijn over de Bitcoin, is aan het toenemen in tijden dat de cryptomarkt maar geen manier vindt om uit het diepe dal te kruipen. Vorige week had de Bitcoin de kans om de psychologische grens van 4.000 dollar te doorbreken, maar helaas.

Jeff Schumacher, oprichter van BCG Digital Ventures, is zo één van die experts die nochtans veel in crypto investeert maar die niet meer in Bitcoin gelooft. Tijdens een panelgesprek in Davos deed hij een straffe uitspraak. Hij verwacht namelijk dat de Bitcoin zijn waarde volledig zal verliezen.

I do believe it will go to zero. I think it’s a great technology but I don’t believe it’s a currency. It’s not based on anything.

Valuta

Los van de munt zelf, is hij wel te vinden voor de technologie die erachter schuilt en de meerwaarde die het kan hebben voor bedrijven. Maar de munt zelf, daarvan vindt hij dat ze nergens op gebaseerd is. Schumacher denkt niet dat ze kan gebruikt worden als valuta in het dagelijkse leven.

Tegengewicht komt van Glenn Hutchins, voorzitter van fintechinvesteerder North Island. Hij gaat niet akkoord met Schumacher en is van mening dat de Bitcoin wel degelijk een rol kan spelen, namelijk als manier om kapitaal voor lange termijn op te slaan. Een beetje zoals de functie van goud.

De Bitcoin is erg laag geprijsd op dit moment, zeker in vergelijking met eind 2017, maar 0 dollar is wel een heel pessimistisch scenario. Als de munt onder de 3.000 dollar duikt, dan zou het best kunnen dat er zich een nucleaire winter voordoet. In dit geval daalt het vertrouwen in de munt nog harder.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere