Institutionele investeerders en handelaren speculeren over een mogelijke verdere bullmarkt voor Bitcoin. Deze speculatie komt voort uit de aanstaande halvering van de cryptomunt. Hierbij worden de beloningen voor miners verlaagd. Analisten voorspellen dat de prijs van Bitcoin de komende maanden zou kunnen stijgen naar nieuwe hoogten, mogelijk tot $69.000!

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin, dat inmiddels de $60.000 al heeft bereikt:

Bitcoin-halvering drijft de prijs omhoog

Eerdere Bitcoin-halveringen leidde tot bull-rally’s, met prijsstijgingen van honderden procenten. Halveringen vinden om de vier jaar plaats, volgende in april.

Volgens Bryan Legend, CEO van Hectic Labs, kan de halvering leiden tot een verminderd aanbod van Bitcoin. Dit zou de prijs kunnen opdrijven. Hij merkte echter op dat het verstandig kan zijn om op korte termijn winst te nemen tijdens de rally vóór de halvering.

Ryan Lee, hoofdanalist bij Bitget Research, deelt een vergelijkbaar standpunt. Hij wijst op de sterke institutionele vraag naar Bitcoin en de groeiende handelsvolumes van Bitcoin ETF’s als aanjagers voor een mogelijke prijsstijging.

Lee benadrukte:

Met nog 54 dagen te gaan tot de halvering en de verwachting van een renteverlaging door de Fed, kunnen we historische hoogtepunten zien in maart.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock