Ripple is een blockchain startup van slechts 5 jaar oud. Ripple zelf is een bedrijf dat een digitaal betaalnetwerk voor financiële transacties bouwt. Het is de grootste eigenaar van XRP, de cryptomunt die het bedrijf zelf heeft ontworpen. XRP schoot net als andere cryptomunten fors omhoog de laatste maanden waardoor Ripple plots miljarden waard is.

Er zijn in het totaal 100 miljard XRPs. Aan de huidige koers van $0,22 is dat $22 miljard waard. De marktkapitalisatie van de cryptomunt Ripple XRP is momenteel $8,5 miljard omdat er nog maar 38 miljard cryptomunten in omloop zijn. Ripple heeft de overige 62 miljard in handen waardoor het bedrijf zo’n $13 miljard aan cryptomunten in bezit heeft.

XRP is na Bitcoin en Ethereum de 3e grootste cryptomunt. Hierdoor is Ripple de 5e grootste niet-beursgenoteerde startup in de Verenigde Staten, achter Uber, Airbnb, Palantir en WeWork.

Ripple XRP

In tegenstelling tot vele andere cryptomunten zit het merendeel van de digitale munt bij XRP dus bij 1 bedrijf. Nog niet zo lang geleden haalde Ripple $94 miljoen op, maar aan de huidige koers van XRP is dat nu al een veelvoud waard.

Blijf dagelijks op de hoogte van het recentste nieuws over cryptomunten via de Slim Beleggen Daily. Schrijf je gratis in >>

Om de onzekerheid rond een snelle exit bij sommige investeerders de kop in te drukken, besloot Ripple om tegen eind 2017 55 miljard XRPs in een Escrow account te steken en iedere maand 1 miljard XRPs vrij te geven.

Ripple wil het moderne Bitcoin worden

CEO van Ripple is Brad Garlinghouse, voormalig bestuurder bij Yahoo en AOL. Hij wil met deze startup een nieuw, sneller en efficiënter betaalsysteem creëren. De bal ging aan het rollen toen in april 10 nieuwe financiële instellingen zich aansloten bij het betaalplatform. Banken als Bank of America, RBC en UBS zijn ook al klant.

Bitcoin is de gevestigde waarde binnen de cryptogemeenschap. Ripple is samen met Ethereum een van de grootste uitdagers. Hoe deze technologie zich verder zal ontwikkelen, lees je in het Technologie Rapport.

Bron: CNBC