Afgelopen week verschenen er cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg fors met 70.000 naar 281.000. Economen rekenden vooraf op 220.000 eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Goldman Sachs verwacht dat dit aantal deze week zal stijgen richting de 2,5 miljoen!

Het coronavirus zorgt er voor dat de meeste economieën grotendeels stil liggen. Aanvankelijk was de verwachting dat het dodelijke virus in Azië zou blijven, maar de wereldleiders hebben daarbij een grote inschattingsfout gemaakt. Inmiddels is Europa het epicentrum van het virus geworden. Met name de situatie in Italië is alarmerend te noemen.

Coronavirus heeft grote invloed op de Amerikaanse economie

Ook de VS wist het virus niet te ontlopen. Inmiddels is het virus in elke Amerikaanse Staat aanwezig. En als gevolg hiervan heeft de Amerikaanse overheid ook vergaande maatregelen moeten nemen. En daardoor worden de Amerikaanse bedrijven ook hard geraakt. En dit leidt zonder twijfel tot ontslagen.

Volgens de verwachtingen van Goldman Sachs kan het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering deze week stijgen richting de 2,5 miljoen. Volgens de zakenbank zijn heel veel Amerikanen afgelopen week verplicht naar huis gestuurd. En deze Amerikanen zullen zonder twijfel een beroep doen op de werkloosheidsuitkering. Mocht de voorspelling van Goldman Sachs uitkomen, dan resulteert dat in een nieuw record. Het vorige record dateert uit 1982 (695.000 aanvragen).

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.