Iedereen die belegt in cryptovaluta’s, weet dat dergelijke beleggingen niet zonder risico zijn. Deze munten staan er immers om bekend dat ze grote fluctuaties vertonen. Zo hebben we de bekendste cryptomunt, de Bitcoin, de afgelopen jaren een aantal keren flink zien schommelen. Op dit moment trekt Ethereum de aandacht naar zich toe.

De bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, laat zien dat er vannacht een opmerkelijke beweging waar te nemen was op de grafiek van Ethereum. In enkele minuten tijd daalde de digitale munt van 350 naar 13 dollar! Dit is een daling van 96%!

Beleggers die ‘voor de fun’ een order hadden liggen op $13 staan enkele minuten later al op een winst van zo’n 3.000%. Want zoals je op de volgende grafiek kan zien, herstelde de prijs zo goed als onmiddellijk.

Bron: Business Insider

Download hier onze GRATIS Bitcoin Gids vol informatie over Bitcoin en Blockchain

Hoe ziet de toekomst eruit voor Ethereum?

Overigens was deze zogenoemde ‘Flash crash’ alleen waar te nemen bij Ethereum. Bitcoin had niet te maken met een dergelijke grote schommeling. De beleggers die rond deze koers Ethereum konden bemachtigen, zijn in enkele minuten tijd flink rijker geworden. Op dit moment beweegt Ethereum immers gewoon weer rond de 330 dollar.

Er is veel vraag naar Ethereum vanuit China en Rusland. De sterke interesse komt er door de Enterprise Ethereum Alliance. Ethereum verschaft een platform waarom zeer gemakkelijk slimme contracten kunnen gebouwd worden. Vooral in groeilanden hebben ze oren naar dergelijke nieuwe technologieën.

Ethereum zal niet direct gebruikt worden door banken, zoals andere cryptomunten. Maar de interesse in de technologie zal ongetwijfeld groeien. Momenteel zit de prijs gevangen tussen een range van $300 en $400. De opwaartse trend is nog niet gebroken, maar het verliest wel momentum. [Volg hier de expertise van hét research platform voor cryptomunten]

Op de volgende grafiek is dit goed te zien.

Er is op dit moment veel minder vraag naar Ethereum rond het niveau van $400 dan enkele weken geleden. Om door te breken heeft Ethereum nieuwe ‘demand’ nodig, van een of enkele nieuwe spelers. $300 is op dit moment nog wel een belangrijk steunniveau.

P.S. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op de cryptomarkt en ander financieel nieuws? Schrijf je hier in op de Slim Beleggen Daily

728x90