Er zijn maar weinig aandelen op te noemen die tijdens de afgelopen weken op Wall Street goede zaken wisten te doen. De dalende beursbeweging heeft effect gehad op bijna alle aandelen die er te vinden zijn. Sommige aandelen vallen daarbij in negatieve zin op. En dat is zeker het geval bij Boeing.

Boeing staat in de top 30 als het gaat om de grootste Amerikaanse bedrijven. Als gevolg daarvan heeft de vliegtuigbouwer ook al jaren een plekje binnen de Dow Jones index. Deze Amerikaanse index bestaat immers uit de 30 grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.

Koersdaling bij Boeing weegt zwaar op de Dow Jones index

Het probleem is echter dat Boeing flink terrein heeft moeten inleveren als gevolg van het coronavirus. Door dit dodelijke virus ligt de vliegtuigbranche volledig op zijn gat. En uiteraard voelt Boeing dit ook. In drie weken tijd moest het aandeel meer dan 40% aan beurswaarde inleveren. Een ongekende daling die we bij dit aandeel nog niet eerder hebben gezien.

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Bespoke, is het belang van Boeing voor de Dow Jones index in beeld gebracht. Boeing is goed voor 17% van de totale beursdaling bij de Dow Jones index. Geen enkel ander aandeel binnen de Dow Jones index wist zo hard in waarde te dalen. Wat dat betreft is het dus voor de totale Amerikaanse beurs te hopen dat de vliegtuigbouwer snel weer de weg naar boven weet te vinden.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>