BTCC, een van de 3 grootste Chinese handelsplatformen voor Bitcoin en andere cryptomunten, kondigt onverwacht aan om eind deze maand de deuren te sluiten voor de handel in Bitcoin. De beslissing komt er nadat de Chinese autoriteiten besloten om strenger op te treden op de markt voor cryptomunten in China. Op BTCC daalt de prijs voor Bitcoin onder $3.000.

Een paar dagen geleden ontkende BTCC nog dat ze zouden sluiten. Maar nu kondigen ze toch onverwacht aan dat ze op 30 september stoppen met alle handel in Bitcoin.

“After carefully considering the announcement published by Chinese regulators on 09/04, BTCChina Exchange will stop all trading on 09/30. BTCC products, including BTCC Pool, are not affected by this change.”

De geruchten over een verbod van cryptomunten werden de laatste dagen nog ontkracht. Andere berichten spraken eerder over een licentiesysteem. Er heerst nog wat onduidelijkheid op dit moment. Mogelijk moeten Chinese handelsplatformen tijdelijk de deuren sluiten in afwachting van een nieuw systeem.

BTCC neemt alvast het voortouw door op 30 september de handel in Bitcoin te beëindigen. Mogelijk is dit onder dwang. Chinese autoriteiten hebben de uitvoering van de maatregel in handen gegeven van lokale autoriteiten. BTCC ligt in Shanghai, het financiële hart van China.

Op BTCC dook de prijs voor Bitcoin verticaal naar benden, tot onder $3.000.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: TrustNodes