Net als de beurzen werd ook de olieprijs tijdens de afgelopen weken geconfronteerd met een dalende beweging. Vanaf het hoogtepunt van 44 dollar gerekend is de olieprijs al met bijna 20% in waarde gedaald. Mogelijk breekt er binnenkort zelfs nog een nieuwe dalende beweging bij de olieprijs aan.

Tijdens de afgelopen weken zijn wereldwijd de nieuwe coronabesmettingen aanzienlijk gestegen. Het is inmiddels duidelijk geworden dat Europa gevangen zit in de gevreesde tweede coronagolf. En ook in de rest van de wereld begint de situatie er langzaam maar zeker zorgwekkender uit te zien. De maatregelen die de overheden nemen om het dodelijke virus aan banden te leggen, zorgen er wel voor dat de economie een nieuwe dreun te verwerken krijgt.

Oliebeleggers moeten deze grafiek in de gaten houden

Vanuit dat oogpunt bezien is het ook niet verwonderlijk dat de olieprijs tijdens de afgelopen weken terrein heeft moeten inleveren. Een tegenvallende economische groei zal immers ook effect hebben op de olieprijs. Minder economische activiteit zal immers leiden tot een lagere vraag naar olie.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg Finance, is de situatie bij de olieprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs al een halfjaar lang beweegt binnen de zone van 36-44 dollar. Op dit moment beweegt het ‘zwarte goud’ weer aan de onderkant van dit trendkanaal. Mocht er een neerwaartse doorbraak gerealiseerd worden, dan gaat er een nieuwe dalende beweging van start. Oliebeleggers doen er dus verstandig aan om deze grafiek nauwlettend in de gaten te houden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis