Het sentiment op de markten is zweeft tussen optimisme en twijfel. Ondanks dat de Dow Jones en de S&P 500 op een recordniveau noteren, blijven beleggers en investeerders toch eerder voorzichtig. De waarderingen lopen hoog op en de angst voor bubbelvorming is groot tegenwoordig. Toch beweert Cathie Wood dat we nog ver verwijderd zijn van een bubbel.

Op zich lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn, de Amerikaanse beursindexen blijven probleemloos records aan elkaar rijgen. Toch groeit de twijfel op de aandelenmarkten iedere dag. Gezien de hoge noteringen, is men steeds meer en meer bang voor een bubbel.

Cathie Wood, bekend van de populaire ETFs van Ark Investment Management, beweert echter dat er geen reden is om bang te zijn voor bubbelvorming op de markten. Haar uitspraak komt temidden verhoogde zorgen over het herstel van de wereldeconomie door de delta variant en twijfels over het soepele monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank.

I don’t think we’re in a bubble which is what I think many bears think we are.

Vooral de Federal Reserve doet beleggers en investeerders huiveren. De centrale bank zou eerder dan gepland hun stimuleringsmaatregelen willen terugschroeven en op een later tijdstip de rentes opnieuw verhogen. Men vreest dat dit zal zorgen voor een grote verkoopgolf op de markten waarbij overgewaardeerde aandelen en ETFs hard zullen dalen.

Voorzichtigheid

De Ark Innovation ETF (ARKK) van Cathie Wood is één van die exchange traded fondsen die vorig jaar en dit jaar sterk zijn gestegen en een mogelijk ‘slachtoffer’ zou kunnen worden van een nakende verkoopgolf. Wood is echter niet bezorgd omdat ze vindt dat beleggers en investeerders veel voorzichter handelen dan tijdens de ‘dot-com boom’ in de jaren 90.

In a bubble…and I remember the late ’90s…our strategies would have been cheered on. You remember the leapfrogging of analysts making estimates one higher than the other, price targets one higher than the other.

Wood beweert ook dat een negativiteit sentiment kan bijdragen tot nog hogere beurskoersen op termijn. Er sluipt dan voorzichtigheid in de markten waardoor men meer beredeneerd gaat handelen. Voornamelijk als het gaat over lange termijnbeleggingen en investeringshorizons.

Bronnen: Mark DeCambre – Marketwatch

Foto: brokenchopstickFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>