De Canadezen vrezen op dit moment voor een economische groeivertraging. En deze angst wordt veroorzaakt door hun buren. Door de Amerikaanse opgelegde handelsbeperkingen kan de Canadese economie immers hard geraakt worden. En Canada is sterker afhankelijk van Amerika dan veel mensen op dit moment weten.

De groei van het Canadese bruto binnenlands product wordt voor 20% bepaald door de Canadese export naar Amerika. Een handelsoorlog tussen de VS en de rest van de wereld kan dus dramatische gevolgen hebben voor de Canadese economie. En steeds meer Canadezen beginnen zich dat te beseffen.

Canadezen vrezen voor een achteruitgang van hun economie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat bijna 50% van de Canadese respondenten verwacht dat de Canadese economie de komende 6 maanden zal gaan verslechteren. Sinds het jaar 2009, toen de wereld geteisterd werd door de financiële crisis, is dit pessimisme niet meer zo groot geweest.

Voor de Canadezen is het te hopen dat Trump de komende tijd een mild handelsbeleid gaat voeren. De scheurtjes voor de Canadese economie beginnen namelijk steeds groter te worden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)