dollar crash

  • Lage rentevoeten blazen bubbels
  • De Verenigde Staten heeft Donald Trump nodig
  • Politici willen inkomensongelijkheid niet aanpakken

We lieten u eerder deze week al weten dat Carl Icahn met een schokkende video zou komen. Nu de video uit is, blijkt dat Icahn een bijzondere visie heeft op de toekomst van de Verenigde Staten. Hij waarschuwt voor grote problemen en ziet enkel iemand als Donald Trump om deze problemen op te lossen. Icahn hoopt dat Trump de achterpoortjes in de belastingen kan sluiten zodat de rijken meer belastingen moeten betalen, inclusief hemzelf en Trump. Hij vreest ook dat de lage rentevoeten bubbels blazen in vastgoed, aandelen, kunst en junk bonds:

“We weten dat het medicijn dat we toedienen eerder al voor een catastrofe zorgde, met name de financiële crisis van 2008 – 2009. En toch blijven we hetzelfde medicijn geven, opnieuw en opnieuw en opnieuw.”

Carl Icahn ligt ook nog wakker van andere zaken die de Amerikaanse maatschappij bedreigen: bijvoorbeeld het kunstmatig opsmukken van bedrijfsresultaten, zwakke balansen van veel bedrijven die te veel schulden hebben en beperkingen voor de high yield obligatiemarkt.

“In plaats van het geld dat ze verdienen te gebruiken om hun productiviteit te verhogen of hun personeel productiever te maken, gebruiken bedrijven hun winsten om andere bedrijven over te nemen. Ze doen dit enkel om te kunnen opscheppen naar de analisten van Wall Street. Dit is een perverse manier om geld te verspillen.”

Volgens Icahn heeft de Verenigde Staten nu iemand nodig die het Congres in beweging kan brengen. Hoewel hij niet achter alles staat wat Trump zegt, denkt Icahn wel dat het land iemand als Donald Trump nodig heeft – net als in de tijd van Teddy Roosevelt die zich tegen JP Morgan keerde. Iemand moet het land terug wakker schudden, aldus Icahn. Icahn had ook nog een speciale boodschap over de inkomensongelijkheid.

“Een gemiddelde werknemer verdient $50.000 per jaar. De gemiddelde compensatie van een CEO bedraagt $47 miljoen per jaar. Ik denk niet dat het verschil in de geschiedenis ooit ergens zo groot was (zelfs niet in landen met een dictatuur). Politici zeggen dan wel dat ze inkomensgelijkheid niet wettelijk kunnen aanpakken, maar ze hebben inkomensongelijkheid wel wettelijk aangepakt.”

Bekijk hier het volledige interview met Carl Icahn.

Zoek bescherming, vind GOUD