Hoewel de situatie op de aandelenmarkten momenteel wat bedrukt is, verwacht Cathie Wood alsnog dat de rendementen de komende vijf jaar hoog zullen zijn. Ze heeft het dan uiteraard over haar porfolio en aandelen van innovatieve en techbedrijven. Haar Ark Innovation ETF is de afgelopen 12 maanden met meer dan de helft in waarde gedaald.

De Ark Innovation ETF (ARKK) noteert momenteel rond de 60 dollar, dat was begin vorig jaar helemaal anders. Toen bedroeg de koers namelijk tussen de 150 en 160 dollar. De sterke daling heeft te maken met de posities binnen de ETF, het zijn namelijk veelal aandelen van techbedrijven en innovatieve bedrijven. Deze worden tegenwoordig hard geraakt door de verkoopgolf op de aandelenmarkten door de oorlog in Oekraïne en de komende ‘rate hikes’.

Cathie Wood, beheerder van de Ark ETFs, is er echter van overtuigd dat er een sterk herstel zal zijn de komende jaren. Ze verwacht ‘spectaculaire rendementen’ tegen het jaar 2027. Wood is er zeker van de techbedrijven en bedrijven die bezig zijn met innovatie nog hard gaan groeien.

Given our expectations for growth in these new technologies, I think we’re going to see some spectacular returns. We’ve been in a terrible bear market for innovation. However, if you look from the bottom of the coronavirus to that peak [of the Ark Innovation ETF] in February of ’21, we were up 358%.

Bijkopen?

Ze beweert ook dat er sinds 17 januari veel kapitaal is gevloeid richting de ARKK, ongeveer 1 miljard dollar. Wood vermoedt dat beleggers en investeerders aan het bijkopen zijn aan deze lage prijzen om hun aankoopgemiddelde te verlagen. De lage noteringen vormen dan ook  aantrekkelijke koopkansen gezien de koersen die ze ooit hebben gehaald.

Technologieaandelen maken een groot deel uit van de S&P 500, namelijk 28 procent. Wood zei dat deze aandelen veel hebben bijgedragen tot de forse stijging van de S&P 500 de afgelopen jaren. Ze verwacht ook dat deze aandelen de motor zullen zijn voor toekomstige recordniveau’s.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: QuoteInspector.com

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>