Insiders bij Amerikaanse bedrijven hebben tijdens de maand september voor $ 5,7 miljard aan aandelen gedumpt. Tijdens het afgelopen decennium hebben we nog nooit zo’n grote verkoopgolf gezien in de maand september. Ook in de maand augustus was er sprake van een ware dumping van aandelen. Wat betekent dit?

De huidige verkoop van aandelen onder de insiders is op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen. Deze verkoop gebeurt namelijk precies op het moment dat de financiële markten in de lift zitten. Daarnaast moeten de belastingverlagingen er voor zorgen dat de Amerikaanse economie nog een langere tijd blijft groeien en de aandelenkoersen dus ook.

Gratis Gids over Legale Insider Trading: Beleg vandaag in het nieuws van morgen

CEO’s beginnen voorzichtiger te worden

Joe Saluzzi, co-partner bij beursvennootschap Themis Trading, is van mening dat de verkoopgolf onder de CEO’s niet iets hoeft te betekenen. Hij stelt dat sommige insiders veel van hun vermogen in aandelen hebben zitten. Het kan zijn dat ze gewoon voorzichtig zijn. De huidige Bull Market, de langste uit de geschiedenis, kan namelijk niet eeuwig duren.

Opvallend genoeg lijken de Amerikaanse bedrijven tegelijkertijd de beurskoers te willen blijven ondersteunen. Ondanks de fiscale meevaller, wat bedrijven in staat stelt om meer te investeren, groeien de terugkoopacties van eigen aandelen sneller dan de investeringen. En dat is toch wel opvallend te noemen.