Een groot deel van de beleggers verliest regelmatig de werkelijkheid uit het oog wanneer ze worden geconfronteerd met opnieuw nieuwe recordhoogten. Toch zijn er ook steeds meer beleggers die zich zorgen beginnen te maken over de toekomst van de aandelenmarkten. En ook een groep deskundigen spreekt over een ‘angstaanjagende situatie’.

Deloitte heeft een uitgebreid onderzoek gehouden onder CFO’s uit de Westerse landen. Een CFO is binnen een bedrijf de hoogste verantwoordelijke op het gebied van de financiën. We mogen dus wel zeggen dat deze mensen over het algemeen over een flinke dosis kennis beschikken om de situatie op de markten te beoordelen. Met name om een goed oordeel te kunnen geven over de waarderingen van aandelen.

CFO’s komen met een duidelijke waarschuwing

De CFO’s komen helaas met een waarschuwing naar de beleggers toe. Uit onderzoek van Deloitte blijkt namelijk dat meer dan 83% van de CFO’s van mening is dat de Amerikaanse aandelen op dit moment zwaar overgewaardeerd zijn. En nog nooit eerder hebben we te maken gehad met een dergelijk hoog percentage.

Natuurlijk biedt de waarschuwing van de CFO’s geen enkele garantie voor dalende beurskoersen, maar het geeft wel aan dat niet iedereen optimistisch gestemd is. De CFO’s hebben u in ieder geval via deze weg gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)