Banken hebben een afkeer van crypto, dat is alvast niets nieuws. En het zit behoorlijk diep want in Chili zijn er namelijk een aantal banken die de bankrekeningen van bepaalde exchanges hebben geblokkeerd. De Chileens handelsplatformen laten het hier niet bij en hebben een klacht ingediend bij de rechtbank. Verrassend genoeg gaat de zaak gaat gehoord worden.

De Chileens exchanges BUDA, Orionx en CryptoMarket (CryptoMKT) hebben onlangs een klacht ingediend tegen de banken die hun bankrekeningen hebben geblokkeerd. De rechtbank heeft de klacht goed ontvangen en heeft tevens beslist om de zaak voor te laten komen.

Volgens het lokale persbureau Emol, hebben de banken Itau Corbanca en Scotiabank op 19 maart aangekondigd dat ze de rekeningen van BUDA en CryptoMKT zullen blokkeren. Een week later heeft ook de Banco del Estado de Chile, een staatsbank overigens, laten weten dat het de rekeningen van de drie eerder vermelde crypto exchanges beperkingen gaat opleggen.

De Chileense crypto community heeft zijn ongenoegen al geuit aan de hand van een tag op Twitter, #ChileQuiereCryptos. Hiermee willen ze de industrie steunen en duidelijk maken dat de bevolking wilt kunnen blijven handelen in cryptomunten. Ze vinden het ongehoord dat de meeste landen de samenwerking opzoeken met crypto en blockchain, terwijl Chili het tegenovergestelde doet.

‘Killing the industry’

Guillermo Torrealba , mede-oprichter en CEO van BUDA, is niet te spreken over de beslissing van de banken. Hij noemt het een ‘moordpoging voor de industrie’. Vóór het sluiten van de rekeningen, werd er bij BUDA dagelijks voor 1 miljoen dollar verhandeld. Dat is nu voorlopig een pak minder.

It won’t be possible to buy and sell crypto in a safe business in Chile. We’ll have to go back five years and trade in person. It seems very arbitrary

Op 27 maart hebben BUDA en CryptoMKT een aanvraag ingediend bij de Chileens vereniging van banken en financiële instellingen (ABIF) om een verklaring te geven wat hun standpunt is inzake crypto. De ABIF beweert dat ze niet verantwoordelijk zijn voor het oplossen van het probleem tussen banken en exchanges. Dergelijke maatregelen zijn de ‘exclusieve bevoegdheid’ van elke instelling.

Bronnen: Coin Telegraph, Emol

Foto: Blogtrepreneur – Flickr – CC BY-SA 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven