De Chinese overheid probeert een transitie door te maken van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie. Toch is de Chinese economie op dit moment nog voor een sterk deel afhankelijk van haar export. En uiteraard zorgt dat voor een sterke vraag naar commodities.

Uit onderzoek van Macquarie Bank blijkt dat China nog steeds domineert als het gaat om het wereldwijde verbruik van industriële metalen. Daarnaast zijn de Chinezen ook nog steeds grote afnemers van edelmetalen.

Chinezen zijn gek op commodities

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macquarie Bank, is te zien dat China op dit moment 55% van de totale behoefte aan nikkel inneemt. Ook hebben de Chinezen sterke behoefte aan koper, zink en lood (45% van de totale wereldbehoefte).

Daarnaast valt ook op dat de Chinezen nog steeds erg gek zijn van edelmetalen. Als gevolg van de prijsdaling bij de goudprijs van de afgelopen jaren is de interesse in het gele edelmetaal alleen maar verder toegenomen. Zo neemt China op dit moment wat betreft goud 35% van de totale wereldbehoefte in.

En gezien de Chinese groeivooruitzichten is de kans groot dat de sterke behoefte naar commodities ook de in de nabije toekomst zal blijven bestaan.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>