Dit is een van de grootste gevaren voor de toekomst van cryptomunten: overheden. Wanneer overheden zich keren tegen cryptomunten, kan dat grote gevolgen hebben. Dit is zeker het geval wanneer een groot land zich negatief uitlaat. In dit geval wil China vooral de markt van ICO’s aan banden leggen. Bitcoin, Ethereum en vooral NEO dalen fors op dit nieuws.

De Chinese overheid wil de markt van ICO’s aan banken leggen. Deze markt is honderden miljoenen dollars waard. Het was de drijvende kracht achter de koersexplosie van onder andere Ethereum en NEO. Hoewel Ethereum zich voornamelijk richt op het westen, richt NEO zich op China. En China ziet ICO’s als zeer gevaarlijke instrumenten.

Via ICO’s kunnen bedrijven geld ophalen voor hun projecten. Er is echter bijzonder weinig regulering rond deze ICO’s. De ene vindt ICO’s een vernieuwing, de andere een gevaarlijk risico. Volgens de Chinese overheid zijn ICO’s dan ook ongeautoriseerde middelen om geld op te halen. Daarop bant China alle bedrijven en individuen die geld willen ophalen via een ICO.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Bedrijven en individuen die al geld hebben opgehaald via ICO’s moeten van de Chinese overheid zelfs het geld terugbetalen aan de investeerders. Ook in de Verenigde Staten en Singapore is er al grote bezorgdheid geuit tegen het gebruik van ICO’s door overheidsdiensten.

Onder de cryptomunten is vooral NEO het grootste slachtoffer met een daling van meer dan 30%. Sinds de piek van $51 meer dan halveerde de cryptomunt al. Ook Ethereum moet vandaag meer dan 10% inleveren.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: CNBC