De Chinese indices hebben het de afgelopen weken niet bepaald gemakkelijk gehad. En dat is toch wel opmerkelijk te noemen gezien het feit dat de meeste aandelenmarkten flink in waarde wisten te stijgen. Maar, wellicht is dit juist het ideale moment om weer een oog te werpen op de Chinese aandelenmarkten.

chinese-aandelen-exploderen-1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er de afgelopen week een einde kwam aan de stijging van het aantal shortposities op de Chinese indices. Met andere woorden betekent dit min of meer dat steeds minder beleggers rekenen op een verdere daling van de Chinese aandelenmarkten.

Zijn Chinese aandelen koopwaardig?

chinese-aandelen-exploderen-2

De tweede grafiek, wederom afkomstig van Bloomberg, is ook hoopgevend voor de beleggers. Op deze staafgrafiek is immers te zien dat afgelopen vrijdag 18% van de aandelen binnen de H-share index te maken had met een RSI van minder dan 30 (oververkochte situatie). Dit is de hoogste notering sinds 29 december 2016. Destijds wist de Hang Seng index de twee maanden daarna met meer dan 11% in waarde te stijgen!

Wat dat betreft kan de ergste pijn voor Chinese aandelen voorbij zijn. De technische indicatoren stuwen immers aan op een flinke herstelbeweging.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER