Het aantal besmettingen door het coronavirus zou in een dalende trend zijn en dat horen beleggers graag. Aandelen in Azië stegen behoorlijk flink woensdag omdat beleggers zich minder zorgen beginnen te maken over het virus en vertrouwen hebben gekregen in een goede afloop Marktkenners vermoeden dat de angst over zijn piek heen is ondertussen.

Beleggers en investeerders geloven opnieuw in Azië. De aandelen gingen er woensdag goed op vooruit. Voor Chinese aandelen waren de grootste stijgers met een Shenzhen index die een sprong maakt van 1,6 procent. Ook de Hang Seng wist met 1,1 procent in waarde te stijgen.

Ook de Japanse Nikkei 225 met 0,74 procent hoger. Softbank Group maakte zelfs een sprong van 11,89 procent. Ook de Australische S&P/ASX 200 ging met 0,47 procent hoger waarvan het aandeel van Commonwealth Bank of Australia een stijging maakte van 4,08 procent.

Vertrouwen

Het is duidelijk dat beleggers en investeerders minder angstig zijn voor het coronavirus. De maatregelen die de Chinese autoriteiten hebben genomen, lijken hun vruchten af te werpen. Het aantal besmettingen zit namelijk in een dalende trend, wat uiteraard goed nieuws is.

From a coronavirus perspective, I think … the concerns have probably peaked. It does seem that … the very strong actions that have been taken by the authorities are starting to bear some fruits.

Steve Brice, hoofdstrateeg bij Standard Chartered, verwacht nu dat beleggers zich zullen focussen op de impact van het virus op de bedrijfsresultaten en de Chinese economie. Als het vertrouwen bij beleggers stijgt en de maatregelen tegen het virus doeltreffend zijn, dan kunnen de aandelenmarkten flink gaan herstellen de komende weken.

Bronnen: CNBC

Foto: NeedPix

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER