De Chinese beurzen werden tijdens het afgelopen jaar geconfronteerd met harde berentikken. Als reactie op de toegenomen handelsspanningen tussen de VS en China namen beleggers massaal afstand van Chinese aandelen. Dit jaar behoort de Chinese beurs tot een van de best presterende indices. Is er nog meer goed nieuws op komst?

De bekendste Chinese beurs, de Shanghai Composite index, is dit jaar voortvarend uit de startblokken verschenen. De Chinese beurs behoort op dit moment zelfs tot de best presterende indices van dit beursjaar. En deze stijging is voor het grootste deel te danken aan de positieve geruchten over de handelsonderhandelingen tussen Trump en Xi Jinping. Mogelijk komen de Amerikanen en de Chinezen al in april tot een handelsakkoord.

Chinese beurs beukt tegen een hardnekkige weerstandslijn aan

De richting van de Shanghai Composite index is volgens technisch analist Chris Kimble belangrijker dan veel beleggers op dit moment weten. Hij deelde via zijn website Kimble Charting de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Shanghai Composite index al ruim 25 jaar gevangen zit in een stijgend trendkanaal. Daarbij werd tijdens de laatste maanden van 2018 de stevige steunlijn opnieuw getest.

Maar, op de grafiek is ook te zien dat er tijdens de afgelopen jaren een hardnekkige weerstandslijn is ontstaan. En op dit moment beuken de Chinese stieren tegen die weerstandslijn aan. Een doorbraak door deze weerstandslijn heen, zou volgens Kimble niet alleen goed nieuws betekenen voor Chinese aandelen, maar ook voor de aandelen uit de rest van de wereld.