De belangrijkste Chinese beurs – de Shanghai index – belandde enkele weken geleden officieel in een Bear Market. Als gevolg van de handelsperikelen is het sentiment rondom Chinese aandelen sterk verslechterd. Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die een belegging in Chinese aandelen aandurven. Is dat terecht?

In juni 2015 wist de Shanghai index een stevige top neer te zetten. Op dit moment noteert de belangrijkste Chinese beurs bijna 50% lager dan die top uit 2015. Tijdens de eerste maand van dit jaar kwamen de Chinese stieren nog overtuigend uit de startblokken, maar deze beweging was slechts van korte duur. Donald Trump is – voorzichtig gezegd – niet bepaald gecharmeerd van de Chinezen. En de opgelegde importheffingen kunnen grote gevolgen hebben voor de groei van de Chinese economie.

Steunlijn biedt mogelijk redding voor de Chinese beurs

Toch lijken de beleggers wat overdreven te reageren. Wat veel beleggers namelijk vergeten is dat de Amerikaanse economie ook geraakt wordt door het gevoerde handelsbeleid van Trump. En China ligt nog steeds op koers om binnen 10 jaar de Amerikaanse economie voorbij te gaan als grootste economie ter wereld.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat dit mogelijk het ideale moment is om ‘Chinese koopjes’ te verrichten. De Shanghai index is immers aangekomen bij een steunlijn die al 22 jaar intact is. De voorgaande keren dat de Chinese beurs terecht kwam bij de steunlijn, werden Chinese aandelen keer-op-keer getrakteerd op exponentiële stijgingen.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER