De Chinese CSI 300, een index die de grootste aandelen in Shanghai en Shenzhen trackt, heeft maandag de handelsdag gesloten aan 4.201,35 punten. Dat is 19,7 procent hoger dan de recente dip van 3.508,70 punten van 31 oktober vorig jaar. Met andere woorden, de Chinese beurzen zijn op weg stierenmarkt-territorium te betreden.

De Chinese A-aandelen bevonden zich maandag na de feestdag van het nieuwe maanjaar in de buurt van een stierenmarkt. De CSI 300, die index die de grootste beursgenoteerde bedrijven in Shanghai en Shenzhen volgt, sloot maar liefst 19,74 procent hoger op 4.201,35 ten opzichte van het dieptepunt van 31 oktober op 3.508,7.

Een stierenmarkt is een stijging van 20 procent ten opzichte van recente dieptepunten. De Chinese markten waren een week gesloten vanwege het nieuwe maanjaar. Officiële gegevens tonen aan dat de toename van reizen en uitgaven hard zijn toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De ChinaAMC CSI 300 ETF steeg maandag met 18 procent.

Groei

Tijdens de bijeenkomst van de Staatsraad werd de nadruk gelegd op het stabiliseren van groei, werkgelegenheid en buitenlandse handel, waarbij premier Le Keqiang beloofde om van consumptie de belangrijkste motor van de economie te maken. Analist Tina Teng zei dat de bullmarkt voor het nieuwe jaar werd gestimuleerd door het monetaire beleid en het heropeningsoptimisme, met steun van de vastgoedsector en technologiebedrijven.

The New Year bulls of China A shares have primarily been boosted by the stimulus monetary policy and reopening optimism.

Beleggers verschuiven geld naar aandelen, zei Hao Hong van GROW Investment Group vanwege het overschot aan spaargeld in China. Min Chen van Somerset Capital zei dat het herstel van de Chinese economie in 2023 sneller zal zijn dan die van de wereldeconomie, met ruimte voor meer steun van beleidsmakers en een soepelere houding t.o.v. techbedrijven.

Bronnen: Jihye Lee – CNBC

Foto: Fuangg’s photos – Flickr CC BY-ND 4.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER