Aziatische landen focussen zich maar beter op hun eigen binnenlandse economie vermits de Chinese economie vermoedelijk zal blijven vertragen de komende jaren. De Chinese economie is bezig aan een transformatie van een maakindustrie naar een diensteneconomie en dat brengt veranderingen met zich mee, de groei zal nog onder de 6 procent duiken.

De Aziatische regio gaat de komende jaren meer inspanningen moeten leveren om minder afhankelijk te zijn van grootmacht China. Het wordt belangrijk voor Aziatische landen om hun eigen binnenlandse economie te versterken vermits de Chinese economie vermoedelijk permanent zal blijven vertragen gezien de omschakeling van een maakindustrie naar een diensteneconomie.

Ongeveer tien jaar geleden begon China met structurele veranderingen door te voeren om zich meer te richten op dienstverlening. Toen groeide de Chinese economie nog met 12 procent, nu zitten we ongeveer op de helft van dat tempo. En het zal de komende jaren nog vertragen.

My expectation is, we say goodbye to (6% growth), it’s very unlikely we ever get back to (6% growth). I think this is a permanent slowdown in China.

Tragere groei

Richard Yetsenga, hoofdeconoom bij Australian Bank ANZ, zegt dat we moeten accepteren dat China niet meer zo fors zal gaan groeien zoals we gewend waren enkele jaren geleden. Het tempo zal gaan vertragen richting 4 – 5 procent de komende jaren. Iets waar omliggende landen zeker rekening moeten mee gaan moeten houden en dus maar beter hun eigen binnenlandse economie versterken.

De hoofdeconoom is bezorgd dat er nog teveel Aziatische landen zijn die te afhankelijk zijn van China. Dat gaat een probleem vormen voor de regio als China effectief nog trager gaat beginnen groeien. Het is daarom van cruciaal belang dat de interne economieën grondig worden geëvalueerd en versterkt indien nodig.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixino

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS