De economische groei in China is aan het vertragen door de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika. Maar de Zwitserse investeringsbank UBS benadrukt dat ze hun posities in Chinese aandelen niet gaan afbouwen. Ze geloven in de economische herstructurering en vermoeden dat dit op termijn zijn vruchten zal beginnen afwerpen.

Het Chinese bbp gaat dit jaar wellicht groeien met 6 procent, dat is de traagste groei van de afgelopen 27 jaar. Voor de komende jaren ziet het er niet veel beter uit. De vooruitzichten van UBS voor 2020 en 2021 liggen nog lager, namelijk op een groei van 5,7 procent en 5,6 procent.

I think what’s been very interesting with regards to the Chinese market is that even though growth is slowing, you can actually see that the economic restructuring that they have been trying to pursue is actually bearing fruit.

Herstructurering

Ondanks deze vooruitzichten, panikeert de Zwitserse investeringsbank UBS niet. Zij zien dat de economische herstructurering van een maakindustrie naar een diensteneconomie stilaan zijn vruchten begint af te werpen. Deze omschakeling zorgt ervoor dat de resultaten van Chinese bedrijven beter zijn dan men had verwacht.

If you look at the third-quarter reporting season, overall earnings growth is closer to about 10% year-on-year growth, which is an acceleration in the second quarter which is about 5%.

De analisten van UBS denken dat de Chinese beurzen nog redelijk wat opwaarts potentieel hebben de komende periode, ondanks de handelsoorlog. Het positieve is dat, als de handelsoorlog effectief wordt opgelost, beleggers zich opnieuw zullen richten tot China.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS