Gaat het dan toch nog altijd goed met de Chinese economie? Donderdag publiceerde de Chinese overheid een rapport waaruit blijkt dat de import en export de verwachtingen ruimschoots overtreffen. Er is zelfs een handelsoverschot met de Verenigde Staten van 31,78 miljard dollar.

Volgens Reuters boekte China in oktober een handelsoverschot van 31,78 miljard dollar met de VS, komende van 34,13 miljard dollar in september. Het cumulatieve handelsoverschot van het land met de VS in de eerste 10 maanden van het jaar bedroeg 258,15 miljard dollar, rapporteerde Reuters.

Het algehele handelsoverschot van China bedroeg 34,01 miljard dollar in oktober, lager dan de 35 miljard die economen hadden verwacht. De export steeg 15,6 procent ten opzichte van een jaar geleden in oktober, waarmee een verwachte groei van 11 procent werd overschreden die volgens de economen van Reuters was voorspeld. De export van september groeide 14,5 procent op jaarbasis.

De invoer steeg ondertussen met 21,4 procent ten opzichte van een jaar geleden, veel meer dan de voorspelde 14 procent. De invoer in september groeide 14,3 procent op jaarbasis. Economische gegevens uit China worden nauwlettend in de gaten gehouden tijdens het bittere handelsconflict tussen ‘s werelds grootste economieën, waarbij de Amerikaanse president Donald Trump het probleem van zijn massale handelstekort ten opzichte van China in twijfel trekt.

Maatregelen

Uit deze economische gegevens blijkt dat China zich kranig houdt ondanks het handelsconflict met de Verenigde Staten van Amerika. Veel economen zeggen dat dit fenomeen vooral te wijten is aan exporteurs die profiteren van toegenomen orders voordat de tarieven toesloegen, maar de cijfers zullen in de komende maanden waarschijnlijk minder goed zijn dan nu het geval is.

Daarenboven heeft de zwakke yuan ook een grote impact op de Chinese economie. Handel drijven met China is voor andere landen nu veel goedkoper en dat heeft ongetwijfeld een positief effect op de exportcijfers. De Chinese overheid blijft trouwens ook niet stilzitten in deze moeilijke periode, er worden namelijk verschillende maatregelen genomen om de economie te ondersteunen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

5 redenen om Chinese aandelen te kopen

  • Chinese aandelen zijn goedkoop
  • Chinese aandelen zijn gehaat
  • Chinese aandelen hebben een gigantische toekomst
  • Chinese aandelen zijn een perfect alternatief voor dure Amerikaanse aandelen
  • Chinese aandelen kunnen zoals in het verleden snel 100% – 200% stijgen

Wacht géén dag langer om Chinese aandelen te kopen: LEES MEER

Reacties