Het jaar 2021 is niet het jaar van de Chinese groeiaandelen geworden. Aan het begin van dit beursjaar wisten de Chinese aandelen nog goede zaken te doen, maar niet veel later sloeg het sentiment om. En vanaf dat moment gerekend zijn behoorlijk wat Chinese aandelen geconfronteerd met een koersdaling van tientallen procenten. Met name de Chinese groeisector is hard geraakt. Voor beleggers kan dit echter juist goed nieuws betekenen.

De beleggers die al wat langer meelopen die weten dat het moeilijkste binnen de financiële markten is om rustig te blijven. Beleggen is namelijk ook wachten op de juiste momenten en je niet laten leiden door het sentiment wat er heerst. Zo stonden beleggers aan het begin van dit jaar nog in de rij om Chinese groeiaandelen aan de portefeuille toe te voegen. Juist op dat moment wist deze geliefde sector een trenddraai te realiseren en was er op een gegeven moment zelfs sprake van een ware crash.

Chinese groeiaandelen kunnen een herstelbeweging in gang gaan zetten

Vandaag de dag is het sentiment rondom Chinese groeiaandelen behoorlijk pessimistisch gestemd. Voor beleggers kan dit echter juist kansrijk zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Atlas Investor, te zien dat de Chinese groeisector bij een belangrijke steunlijn is aangekomen. Deze steunlijn is al sinds het jaar 2008 van kracht en wist tijdens de afgelopen 13 jaar meermaals steun te bieden.

Aan de onderkant van de grafiek is daarnaast te zien dat de Chinese groeisector onlangs 30% onder haar 1-jaarsgemiddelde bewoog. Een dergelijke notering hebben we in het verleden zelden gezien en wist altijd te leiden tot een krachtige herstelbeweging.

Gezien het sentiment en de technische aanknopingspunten die op te noemen zijn, is het goed denkbaar dat het jaar 2022 wel het jaar van de Chinese groeiaandelen gaat worden. De ervaring leert dat een groot deel van de beleggers dit echter pas te laat zal doorhebben.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!