Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de Amerikaanse techaandelen in positieve zin op te vallen. Zo wisten de FAAMG-aandelen hun records verder aan te scherpen. Opvallend genoeg is deze feestvreugde niet merkbaar binnen de Chinese techsector. De Chinese techgiganten werden de afgelopen periode juist geconfronteerd met een dalende beweging.

Als we het over Chinese techaandelen hebben, dan gaat het al snel over de aandelen Baidu, Alibaba en Tencent. Deze drie Chinese aandelen zijn niet alleen uitgegroeid tot grote aandelen binnen de Chinese beursindex, ook op Wall Street zijn dit serieuze spelers. Bij de FAAMG-aandelen hebben we het natuurlijk over de aandelen Facebook, Amazon, Apple, Microsoft en Google.

Beschikken Chinese techaandelen over potentieel?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat er tijdens de afgelopen maanden een divergentie is ontstaan tussen de prestatie van de FAAMG-aandelen en de BAT-aandelen. Terwijl de Amerikaanse techaandelen een stijgende trend wisten te produceren, werden de Chinese techaandelen geconfronteerd met een dalende beweging. En dat is opvallend, want sinds het jaar 2018 was er sprake van een sterke correlatie tussen de Amerikaanse en de Chinese techsector.

Anderzijds kan ook gezegd worden dat beleggers op dit moment wellicht op een goed moment Chinese techaandelen aan de portefeuille kunnen toevoegen. Al is dat, gezien de relatief hoge waarderingen, alsnog af te vragen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.