Pinduoduo en Tiktok-eigenaar ByteDance hebben de afgelopen maanden internationale e-commerce websites gelanceerd met oog op de Amerikaanse en Europese markten. Deze strategische zet gaat de rechtstreekse concurrentie aan met Amazon. Daarmee volgen beide Chinese bedrijven het voorbeeld van de Chinese e-commerce gigant Alibaba en Shein.

Alibaba en Amazon krijgen twee nieuwe concurrenten op de Amerikaanse en Europese markten. Pinduoduo en TikTok-eigenaar ByteDance hebben websites gelanceerd om buitenlandse consumenten te winnen van Amazon, Alibaba en Shein.

Pinduoduo, één van China’s grootste e-commerce bedrijven, heeft in de Verenigde Staten de website Temu gelanceerd. Via deze website willen ze de Amerikaanse consument bereiken en producten aanbieden die gaan van modeartikelen tot sport en electronica.

Enkele weken later kwam ByteDance, het bedrijf achter TikTok, met de website If Yooou. Momenteel verschepen ze modeartikelen voor vrouwen naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. Pinduoduo en ByteDance beseffen dat er veel groeipotentieel ligt in de Verenigde Staten en Europa gezien de moeilijkheden in China zelf.

Uitbreiding

Het strenge coronabeleid van de Chinese overheid, en vooral nu de Chinese president Xi Jinping langer aan de macht blijft, verhindert dat de economie op volle toeren kan draaien. Het is dus een slimme zet om elders ter wereld naar omzet te zoeken. Volgens Jacob Cooke, CEO van WPIC, is dit een logische ontwikkeling op het internationale ‘e-commerce toneel’.

De grootste concurrent voor beide Chinese bedrijven, is het Amerikaanse Amazon. ByteDance’s If Yooou legt de focus op modeartikelen voor vrouwen, hetgeen waar Amazon dit jaar fors op heeft ingezet om meer omzet te kunnen draaien. PDD’s Temu heeft een bredere catalogus en wil voornamelijk een prijsconcurrent zijn van Amazon.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Tech in AsiaFlickrCC BY 4.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER