Een opmerkelijke uitspraak van de grootste aandeelhouder van het Chinese technologie bedrijf Tencent. Ondanks het rood op de beurzen, de handelsoorlog met China en de turbulente periode waarin de Chinese technologiesector zich nu bevindt, zijn ze toch ‘bullish’ op Chinese technologieaandelen dankzij de robuustheid en de veerkracht van de Chinese economie.

Het Zuid-Afrikaanse internetbedrijf Naspers is voor 31 procent eigenaar van de Chinese technologiereus Tencent. CEO Bob van Dijk zei tijdens een interview dat veel Chinese technologieaandelen, waaronder Tencent, rake klappen hebben gekregen door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China maar dat een herstel op komst is.

Herstel op komst?

Van Dijk is vooral optimistisch en is er van overtuigd dat de Chinese technologiesector gaat heropleven dankzij de goede ‘fundamentals’ van de Chinese economie en het actieve stimuleringsbeleid van de Chinese overheid. Vooral als de strubbelingen tussen ’s werelds grootste economieën opgelost geraken vroeg of laat.

The China tech stock scene has been a bloodbath in the last few months. I think it has everything to do with trade tensions and that affects everybody. But in the end if you take a 10-year view, which is what we typically do, the market is there, the innovation is there, so I think the long-term future is bright.

De KraneShares CSI China Internet ETF, een fonds dat verschillende Chinese technologieaandelen volgt, is de afgelopen drie maanden met 14 procent gedaald ten gevolge van de handelsoorlog met de USA. Niet onlogisch omdat dit segment een ‘hot topic’ is waarop de handelsoorlog tussen beide landen deels gebaseerd is.

Van Dijk is echter niet bezorgd om Tencent omdat ze zich voornamelijk focussen op de binnenlandse markt en in principe niet veel hinder ondervinden van de handelsoorlog. In 2001 investeerde Naspers 32 miljoen dollar in Tencent, toen ze nog ‘klein’ waren. Die investering is op dit moment 126 miljard dollar waard. Van Dijk verwacht dat de waarde van hun aandelenpositie nog verder zal oplopen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay