Een analist van Goldman Sachs verwacht dat de Chinese yuan de komende 6 maanden gaat verzwakken. De koers noteert rond de 7 dollar en zit in een voorspelbare trend, zeker gezien de huidige omstandigheden omtrent de handelsrelatie en de wereldeconomie.

Timothy Moe, analist bij Goldman Sachs, verwacht dat de Chinese munteenheid de psychologische grens van 7 dollar gaat overschrijden en richting 7,10 dollar gaat kruipen in de komende 6 maanden. Op dit moment noteert 1 dollar aan 6,94 yuan en is dit jaar reeds zwaar in waarde gedaald.

It’s probably unlikely to happen before the end of the year because. 7 seems to be the short-term line in the sand. The U.S. is looking at that figure, and probably a bit above, as evidence that might support allegations of currency manipulation.

Koersmanipulatie

De Verenigde Staten van Amerika beschuldigen China ervan hun eigen munteenheid te manipuleren in hun eigen voordeel. De munt opzettelijk zwakker maken zodat het goedkoper wordt voor andere landen om handel met hen te drijven. China spreekt dit tegen en wilt verdere beschuldigingen naast zich neerleggen, Xi Jinping en Donald Trump ontmoeten elkaar op de G-20 top volgende maand.

China wordt ook door andere leiders bekritiseerd omdat ze aan koersmanipulatie zouden doen, maar strategen zeggen dat het land daadwerkelijk heeft getracht om de valuta op te schroeven sinds ze de grens van 7 dollar benaderen. De reden waarom ze dit doen, is omdat kapitaal de neiging heeft het land uit te vluchten als de munteenheid te zwak wordt. Iets wat ze liever willen vermijden.

Maar moe verwacht niet dat de yuan gaat stijgen of stabiliseren. De dollar is gewoon te sterk op dit moment en het handelsconflict weegt zwaar door, dat gaat de yuan neer beneden drukken de komende maanden, ongeacht wat de Chinese regering gaat proberen met hun eenheidsmunt.

Bronnen: CNBC

Foto: Junjiewu99 – Wikimedia