China bevindt zich eigenlijk op dit moment in een spannende fase. Het groeiland is namelijk bezig met een transitie van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie. Daarbij heeft de Chinese economie de afgelopen jaren de nodige tegenslagen moeten verwerken. Ondanks dit, zijn de Chinezen overtuigd dat het land op het goede spoor zit.

Als er gesproken wordt over een stimuleringsbeleid, gaat de aandacht al snel uit naar de Amerikaanse of Europese centrale bank. Toch mag de centrale bank van China in dit geheel niet vergeten worden. De Bank of China heeft immers tijdens de afgelopen jaren de Chinese markt bevloeid met de nodige stimulansen.

Chinezen geloven sterk in de toekomst van het land

Marktonderzoeker Ipsos heeft recent een onderzoek gehouden waaruit blijkt dat de Chinezen het meest zelfverzekerd zijn. Tenminste, als het gaat om de toekomst van het land. Op de bovenstaande staafgrafiek is namelijk te zien dat bijna 90% van de Chinezen van mening is dat het land op het goede spoor zit.

Opmerkelijk genoeg zijn de Amerikanen een stuk minder overtuigd van hun eigen krachten. Nog geen 60% van de Amerikaanse respondenten is van mening dat het land op het juiste spoor zit. Overigens zijn de Italianen het pessimistisch gestemd over de toekomst van het land. Volgens 85% zit het land op dit moment op het verkeerde spoor. En de uitslag van de Italiaanse verkiezingen kan voor extra onrust gaan zorgen in het land.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER