De Chinese economie staat opnieuw onder druk door verschillende besmettingsgolven in grootsteden. Er is sprake van nieuwe lockdowns die een impact hebben op de economie. Toch is Citi Group er van overtuigd dat de Chinese economie dit jaar sterker zal presteren dan ze eerst hadden voorspeld. Hun groeiprognose werd verhoogd van 4,7 naar 5 procent.

Positieve vooruitzichten voor de Chinese economie, ondanks de nieuwe lockdowns in verschillende steden. Bij zakenbank Citi Group voorspellen ze dat de economie dit jaar met 5 procent gaat groeien in plaats van de eerder voorspelde 4,7 procent. Citi-econoom Xiangrong Yu verwacht veel van de overheidssteun en de nieuwe stimuleringsmaatregelen.

Given the strong start of the year and the anticipated government support, we revise up our growth forecast from 4.7% to 5.0% for 2022.

Met een groeiprognose van 5 procent, komen we dicht bij de officiële voorspelling van 5,5 procent van de Chinese overheid dat begin maart werd aangekondigd. In de maanden januari en februari wisten de detailhandelverkopen de voorspellingen te overtreffen.

Groei

Citi Group verwacht een sterkere economie gezien de verwachtingen dat er meer geïnvesteerd gaat worden in infrastructuurprojecten. De officiële Purchasing Managers’ Indexes daalden in maart tot onder de 50 punten, wat duidt op een krimp van het vertrouwen en de economische activiteiten. Dat is geleden sinds februari 2020, toen de pandemie van start ging.

The current Omicron wave is the worst outbreak since Wuhan, but its impact on PMI appears lighter than implied by the severity of the outbreak.

Eén van de acties die Yu verwacht, is dat de beleidsmakers werk gaan maken om de vastgoedindustrie te stutten. Volgens hem kan Beijing niet langer wachten tot deze industrie en markt stabiliseren door middel van slechts soepelere maatregelen, zoals dat nu het geval is. De huizenverkopen zijn de afgelopen maanden sterk gedaald en dat kan voor problemen zorgen vermits deze markt voor 25 procent deel uitmaakt van de Chinese economie.

Bronnen: Evelyn Chang – CNBC

Foto: PxHere

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!