Volgens de strategen van Citigroup is het merendeel van de beleggers op dit moment te pessimistisch gestemd. In de huidige aandelenkoersen zit behoorlijk wat slecht nieuws verwerkt en volgens de zakenbank is dat overdreven. Beleggers zouden gebruik moeten maken van deze unieke gelegenheid en de dip moeten gebruiken om aankopen te doen.

Citigroup deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat beleggers volgend jaar rekenen op een gemiddelde wereldwijde krimp van één procent in de winst per aandeel. De gemiddelde analist rekent echter juist op een groei van 8%. Robert Buckland, van Citigroup, voegt daar aan toe dat zijn team rekent op een groei van 5%.

Citigroup: “Beleggers zijn te pessimistisch gestemd”

Wat betreft Europese aandelen zijn beleggers volgens hem op dit moment uiterst pessimistisch gestemd. Ook dit is volgens hem nergens voor nodig. Buckland laat weten dat 2019 zonder twijfel een moeilijk jaar zal gaan worden, maar niet zo moeilijk als de meeste beleggers op dit moment verwachten.

Wat dat betreft is Citigroup van mening dat beleggers de huidige dip beter kunnen aangrijpen om posities aan de portefeuille toe te voegen. De groeivooruitzichten mogen dan wel naar beneden toe zijn bijgesteld, maar dat is nog geen reden om direct in paniek te raken. En zeker niet om direct de aandelen in de uitverkoop te doen.