Citigroup heeft zojuist een nieuwe dienst gelanceerd, genaamd Citi Token Services, die investeerders in de financiële wereld zeker zal interesseren. Met deze dienst kunnen klanten hun deposito’s omzetten in digitale tokens en deze in een oogwenk over de hele wereld verzenden. Dit nieuws komt als onderdeel van de voortdurende inspanningen van Citigroup om digitale activa aan te bieden aan institutionele klanten.

Razendsnelle wereldwijde transacties

Deze innovatieve zet is bedoeld om het probleem van langzame grensoverschrijdende geldovermakingen aan te pakken. Waar het voorheen dagen kon duren, zorgt het gebruik van blockchain-technologie ervoor dat transacties onmiddellijk kunnen plaatsvinden.

Ryan Rugg, de Global Head of Digital Assets bij Citigroup’s treasury and trade solutions division, benadrukte:

Fricties met betrekking tot afsluitingstijden en gaten in het servicevenster zullen worden verminderd.

Smart contracts voor efficiëntie

Maar dat is niet alles. Citigroup richt zich ook op het moderniseren van handelsfinanciering, een branche die vaak wordt gekenmerkt door tijdrovende papierprocessen.

Met behulp van smart contracts kunnen transacties, zoals betalingen aan brandstofleveranciers in de scheepvaartindustrie, veel sneller worden verwerkt, zonder dat er bergen papierwerk aan te pas komen.

Analisten tonen ook hun enthousiasme over deze ontwikkeling. Marie-Laure Martin, Regional Treasury Manager for the Americas bij Maersk, zei:

De innovatieve oplossing heeft veelbelovende toepassingen voor handelsfinanciering.

Dit nieuws komt op een moment dat de financiële wereld steeds meer aandacht besteedt aan digitale activa. Terwijl Citigroup voorop loopt met Citi Token Services, verkennen andere grote spelers, zoals JPMorgan Chase & Co., ook soortgelijke initiatieven om grensoverschrijdende betalingen te versnellen.

Bron: Bloomberg
Foto: iStock