Coinbase, een van ’s werelds grootste en belangrijkste platformen voor cryptomunten, verhandelt op dit moment slechts 4 cryptomunten (BTC, ETH, LTC en BCH). De wereld wacht al een hele tijd op de uitbreiding van het aanbod. De kans stijgt dat dit ERC20-tokens gaan worden in plaats van andere cryptomunten zoals XRP van Ripple.

Coinbase kondigde namelijk aan dat ze van plan zijn om de ERC20 standaard te integreren. Dit duidt erop dat de Amerikaanse cryptobroker werk wil maken van Ethereum-tokens onder zijn aanbod. Coinbase benadrukte wel dat er momenteel nog geen specifieke tokens worden ondersteunt.

“The team will wait for additional regulatory clarity before we decide which ERC20 assets to support.”

Het team van CEO Brian Armstrong zal zich eerst nog moeten schikken naar de Amerikaanse wetgeving. De Securities and Exchanges Commission (SEC) zegt namelijk dat de meeste ICOs securities zijn en zich daarvoor moeten registreren bij de SEC. Ook Coinbase moet een licentie aanvragen bij de SEC om deze tokens te mogen aanbieden.

Coinbase heeft strenge criteria vooraleer het tokens of cryptomunten opneemt in zijn aanbod. Zo moet er een alpha of beta product zijn op een testnet of mainnet. Dit beperkt het aantal tokens dat in aanmerking komt wanneer Coinbase zijn legale zaken op orde heeft.

Maar CEO Brian Armstrong stak zijn voorliefde voor ERC20-tokens niet onder stoelen of banken in het verleden. De kans is dus groot dat dergelijke tokens eerst op Coinbase noteren, voor andere cryptomunten.

3 Crypto Kooptips voor 2018!

Coinbase voelt ondertussen wel de hete adem in de nek van concurrenten Binance en Circle dat Poloniex recent heeft overgenomen. De inzet is dan ook groot: het populairste platform wordt ongetwijfeld de NYSE of Euronext van de cryptowereld.

Bron: Trustnodes

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>