Coinbase is een van de grootste crypto brokers ter wereld. Het is al actief in 32 landen, waaronder België en Nederland. Volgens de website telt Coinbase al 8,7 miljoen klanten. Op Twitter liet de bekende broker weten dat het een nieuwe Bitcoin NIET zal ondersteunen.

Beleggers in cryptomunten weten ondertussen dat er cruciale weken aankomen voor Bitcoin. Hoewel er een oplossing in de maak is, kan dit nog steeds snel veranderen. Een ‘Hard Fork’ waarbij Bitcoin splits naar 2 munten lijkt onwaarschijnlijk, maar mag nog niet volledig afgeschreven worden.

Beleggers die Bitcoins in hun bezit hebben, kunnen dan voor onaangename verrassingen komen te staan.

Zo liet Coinbase weten dat het GEEN NIEUWE blockchains ondersteunt. Wanneer de UAHF Hard Fork wordt geactiveerd, zal deze niet compatibel zijn met de huidige regels omtrent blockchain. Coinbase is met andere woorden niet van plan een nieuwe Bitcoin te ondersteunen.

De broker raadt dan ook aan om de Bitcoins op het platform van Coinbase voor 31 juli te verkopen of verplaatsen indien de UAHF Hard Fork zou doorgevoerd worden.

We naderen nog steeds een belangrijk kantelpunt in de historie van Bitcoin. In de komende dagen zal duidelijk worden of Bitcoin de veelbesproken SegWit upgrade zal ondergaan of dat er toch een UAHF Hard Fork komt.

In deze ALERT geven we meer tekst en uitleg over de SegWit upgrade, schetsen we 3 potentiële scenario’s die zich kunnen voordoen, en leveren 3 methodes aan hoe u op de beste manier deze mogelijk hectische periode kan doorstaan.

Foto Credit: Wikimedia Commons/Davidstankiewicz