Het Amerikaanse Coinbase is ’s werelds grootste cryptobroker. Maar tot op heden kon je er alleen maar Bitcoin, Ethereum of Litecoin kopen. Daar gaat in 2018 verandering in komen, zei CEO en medeoprichter Brian Armstrong in een interview met CNBC.

Coinbase kwam recent onder vuur te liggen nadat de cryptobroker enkele keren uitviel bij een te groot volume. Coinbase is hier niet alleen in, maar als grootste speler ter wereld kreeg het de wind van voor. De infrastructuur om een hoger volume aan te kunnen, is bijzonder belangrijk voor de groei van Coinbase, net als het uitbreiden van het aanbod.

In het interview zei Amerstrong dat:

“The ones that are the most exciting to us that we have on the platform today are bitcoin, ethereum and litecoin, but there’s many more that are going to be added to the platform in 2018 and I think this is going to be a really exciting space for all kinds of institutional investors to make money.”

Tot op heden is het aanbod van Coinbase beperkt gebleven omdat de cryptobroker wil groeien binnen de toegestane wetgeving. Het wil geen enkel risico lopen. Dat is ook een van de redenen waarom Coinbase geen ICO’s toestaat op zijn platform en geen Bitcoin hard forks ondersteunt. (behalve binnenkort Bitcoin Cash)

Voordat nieuwe munten worden toegevoegd, worden ze onderworpen aan enkele strenge criteria:

  • Regelgeving
  • Veiligheid
  • Het management
  • Vraag naar de cryptomunt

Op deze manier wil Coinbase een veilige plaats creëren om cryptomunten te kopen, verkopen en op te slaan.

Het blijft voorlopig gissen welke cryptomunten zullen toegevoegd worden. Maar meer dan waarschijnlijk zal je moeten zoeken binnen de top-10 of top-20. Voornaamste kandidaten zijn Ripple, NEO, IOTA, Dash, Monero, NEM en Bitcoin Gold.

Bron: Bitcoinist

Foto Credit: iStock