De meeste commodities zijn bezig aan een fantastisch beursjaar. Door het tekort aan grondstoffen zijn de prijzen stevig opgelopen. Toch betekent dit niet dat er geen einde kan komen aan deze prijsrally. Het seizoenskarakter kan immers roet in het eten gaan gooien.

Voor de meeste commodities is de huidige prijsstijging zeer welkom. Zo zijn er tal van grondstoffen die tijdens de afgelopen jaren geconfronteerd werden met een prijsdaling in plaats van een prijsstijging. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld olie. Terwijl de olieprijs vorig jaar nog wist te dalen naar een historisch laag niveau, is er op dit moment sprake van de hoogste prijs sinds het jaar 2014. En zo zijn er nog veel andere grondstoffen op te noemen die tijdens de afgelopen maanden een ongekende prijsstijging hebben gerealiseerd.

Weet de commoditysector binnenkort een top neer te zetten?

Volgens de analisten van SentimenTrader moeten beleggers het seizoenskarakter niet onderschatten. Een van de bekendste voorbeelden is de eindejaarsrally op de aandelenmarkten. In tegenstelling tot de beurzen verlopen de laatste weken van het jaar voor de commoditysector helemaal niet zo rooskleurig. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de commoditysector tijdens de laatste weken van het jaar vaak alle jaarwinst weet prijs te geven.

Uiteraard moeten beleggers zich niet blind staren op het verleden, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat commodities in een traditioneel minder goede periode zijn aangekomen. En mogelijk zouden de commoditystieren dus juist nu een adempauze kunnen gaan inlassen. Geen enkele prijsrally duurt immers oneindig lang.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>