Blockchain-bedrijf Consensys heeft de zorgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over een mogelijke spot Ether Exchange-Traded Fund (ETF) betwist. Volgens Consensys zijn de zorgen over fraude en manipulatie ongegrond. Het bedrijf benadrukte dat Ethereum een grotere ontwikkelaarsgemeenschap heeft dan Bitcoin en werkt op een transparante blockchain.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum, dat onlangs een stapje terug deed doordat onzekerheid toenam over het goedkeuren van ETH-ETF’s door de SEC:

Consensys benadrukt Ethereum’s veiligheid en voordelen

Consensys stelt dat Ethereum’s proof-of-stake (PoS) systeem veiliger is dan Bitcoin’s proof-of-work (PoW). Het Ethereum-infrastructuurbedrijf benadrukte verschillende voordelen van Ethereum:

  • Snellere blokfinaliteit dan Bitcoin.
  • Een verdeling van verantwoordelijkheden tussen voorstellen en controleurs om dominantie van belanghebbenden te ontmoedigen.
  • Hogere aanvalskosten.
  • Boetes voor schendingen van validatorregels.
  • Superieure milieuduurzaamheid vergeleken met Bitcoin.

Consensys benadrukte ook dat Ethereum beschikt over een grotere ontwikkelaarsgemeenschap dan Bitcoin en opereert op een volledig transparante en openbare blockchain. Het bedrijf dringt er bij de SEC op aan om de superieure beveiligingskenmerken van Ethereum te erkennen.

Beslissing in mei

De goedkeuring van een spot Ether ETF blijft echter onzeker. Analisten zijn verdeeld over de mogelijke goedkeuring door de SEC. Grayscale, een investeringsmaatschappij, is echter optimistisch en vertrouwt op een gunstige beslissing van de SEC tegen mei.

Crypto-gokkers wedden op de goedkeuring van spot Ether ETF’s door de SEC vóór 31 mei. Er is minstens $12 miljoen aan weddenschappen op de voorspellingsmarkt geplaatst.

De definitieve deadline voor goedkeuring of afwijzing van spot Ether ETF-aanvragen is 23 mei. Hoewel spot Bitcoin ETF’s populair zijn, is het nog onduidelijk of een spot Ether ETF zal worden goedgekeurd.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStock