De aandelenmarkten hebben het wat moeilijk de afgelopen periode. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa kleuren de handelsdagen meer rood dan groen. Volgens Credit Suisse’s Ray Farris zal het nog wel even blijven morrelen op de wereldwijde beurzen. Hij verwacht dat de markten in een diepere correctie zullen belanden wat op zich koopkansen zal bieden.

Als we Ray Farris, econoom bij Credit Suisse, moeten geloven, zullen de wereldwijde aandelenmarkten nog even verder blijven zakken. Hij merkt op dat aandelen aan het consolideren zijn en dat de verliezen kunnen gaan oplopen de komende weken.

Hij verwacht dat de economische data ‘much choppier’ gaat worden naargelang de groei van de wereldeconomie zijn piek bereikt. Het is dan de vraag hoe beleggers zullen reageren eens het momentum stilvalt en de groei van de wereldeconomie zijn piek heeft bereikt.

We’re probably going into a deeper correction in equity markets globally.

Koopkansen

Maar dat hoeft volgens Farris niet het einde van de wereld te betekenen, in tegendeel zelfs. Hij ziet enorm grote koopkansen in een diepere correctie, vooral gezien aandelen wereldwijd het jaar 2021 sterk zijn gestart. Zijn strategie nu is dan ook om cash achter de hand te hebben zodat ze gebruik kunnen maken van de correctie die er wellicht zit aan te komen.

We’ve been very careful to be stuck at strategic weights for equities in portfolios because we want to have the resources to take advantage of a correction.

Farris benadrukte dat de gemiddelde correctie in de afgelopen 30 jaar 14 procent bedroeg. En dat de heropleving, of de rally, vanaf de bodem gemiddeld 39 procent was. Afgelopen week was een bijzonder zware week op de Amerikaanse aandelenmarkten. De drie grote beursindexen hadden hun slechtste week sinds februari.

Bronnen: CNBC

Foto: MacGyverNRW – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>