We zien dat momenteel heel wat aandelen in de technologiesector in de klappen delen. Voor sommige posities is dat terecht, maar voor het merendeel is dit overroepen. Wie vandaag de juiste technologie-aandelen koopt, zal over enkele maanden een geweldige Kerst kunnen vieren. Daar zijn we rotsvast van overtuigd. Datzelfde geldt in feite ook voor de cryptosector. Daar wordt het kind ook met het badwater weggesmeten. Een zeer apart gegeven, want waarom zou je deze nieuwe, waardevolle activa nu dumpen?

Als je een kleinere deel van je vermogen toewijdt aan crypto, zo tussen de 5% en 10%, dan heb je niets te verliezen en letterlijk een wereld aan potentieel te winnen.

Er zijn vele generaties voor ons die nooit de luxe hebben gehad om getuige te zijn van het ontstaan van een nieuwe activaklasse. Wij zitten er met onze neus bovenop, maar de meeste beleggers halen er de schouders bij op.

Een zeer aparte vaststelling.

Overigens, de bewijzen dat we naar een nieuwe activa kijken, stapelen zich op. Zo zien we inmiddels dat crypto zich steeds meer als een apart beestje gedragen, wars van de overige activa zoals aandelen, grondstoffen, obligaties, …

Aan de hand van de correlatie zien we dat deze erg laag is.

Op de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien dat de correlatie van Bitcoin amper of nooit boven 0,5x uitkomt in vergelijking met andere activa.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Crypto zoekt steeds meer z’n eigen weg

En dat is een geweldige tool voor een gespreide portefeuille. Je wil immers de onderlinge correlatie binnen een portefeuille zo laag mogelijk houden, zodat er een permanente opwaartse druk blijft binnen uw vermogen, in alle marktomstandigheden!

Nu ja, wij kunnen u enkel wijzen op deze feiten.

Bovendien groeit de cryptomarkt als kool. Niet enkel in de omvang, maar vooral ook in de kern!

Daarmee doelen we op de netwerkcapaciteit. Er gaat geen dag voorbij, of er komt een substantiële hoeveelheid rekenkracht bij. De cryptomarkt slorpt steeds meer vermogen op.

Neem het voorbeeld van Bitcoin. Daar is de ‘hashrate’ het vermogen van de motor.

De hashrate is de rekenkracht die er nodig is om een Bitcoin te mijnen. Hieronder ziet u het verloop van de hashrate van het Bitcoin netwerk in het afgelopen jaar.

Iedereen denkt dat Bitcoin aan vermogen is afgenomen door de forse prijscorrectie sinds de jaarwisseling. Maar het tegendeel is waar: de rekenkracht van het Bitcoin netwerk is meer dan verdubbeld in 2018.

Dat we momenteel in een negatieve prijsspiraal zitten voor crypto, moet voor slimme beleggers als een geschenk uit de hemel komen. Straks betaalt u voor uw favoriete cryptomunten weer een veelvoud.

Bron: Gratis Nieuwsbrief Slim Beleggen

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)