Binance, de grootste crypto exchange op basis van het dagelijkse handelsvolume, heeft aangekondigd dat het een kantoor gaat openen in Malta. De ‘verhuis’ is het gevolg van strengere controles en een waarschuwing van de Japanse regulatoren. Binance, die zijn basis in Hong Kong heeft, gaat nu genieten van de Maltese vrijheid inzake crypto.

Bedrijven die actief zijn inzake cryptomunten kunnen maar beter flexibel zijn wegens continu veranderende regels en procedures. Binance, dat oorspronkelijk zijn basis in Hong Kong heeft, opereert nu volledig vanuit Japan maar dat zal weldra gaan veranderen. Omwille van een dispuut met de Japan FSA gaat de crypto exchange een kantoor openen in Malta.

Changpeng Zhao, CEO van het handelsplatform, zei in een interview met Bloomberg dat de overheid van Malta hem heeft uitgenodigd om de mogelijkheden omtrent crypto te bekijken. Zhao is er van overtuigd dat Malta een goede locatie is om de werkzaamheden verder te zetten.

We are very confident we can announce a banking partnership there soon. Malta is very progressive when it comes to crypto and fintech

Fiat-to-crypto

Als zulke samenwerking effectief tot stand komt, kan Binance werk maken van een fiat-to-crypto exchange. En die samenwerking zit er hoogstwaarschijnlijk aan te komen. Want Zhao zei dat een deal met de lokale banken bijna op punt staat, die zullen op hun beurt instaan voor de deposito’s en de ‘withdrawals’ als de fiat-functie beschikbaar is op het handelsplatform.

De keuze voor Malta is niet verwonderlijk vermits ze zich profileren als ‘het beloofde land’ voor bedrijven die actief zijn op de cryptomarkt. In februari werd zelfs de ‘Malta Digital Innovation Authority’. Een instantie om duidelijkheid te scheppen over de legale mogelijkheden in Malta. Joseph Muscat, de eerste minister van Malta is alvast verheugd om Binance te ontvangen op hun grondgebied.

Bronnen: Coin Telegraph, RTL, Bloomberg

Foto: RonnyK – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategie├źn
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven