Er is opnieuw een grote crypto exchange gehackt, ditmaal is het de Zuid-Koreaanse exchange Bithumb dat slachtoffer is geworden van digitale dieverij. Bithumb is, op basis van het dagelijkse handelsvolume, het zesde grootste handelsplatform ter wereld. Hackers konden voor 30 miljoen dollar aan digitale munten buitmaken. Bithumb schorst tijdelijk alle transacties.

Volgens een binnengekomen bericht is het Zuid-Koreaanse Bithumb op 19 juni gehackt geweest. De exchange meldde het nieuws en voegde er aan toe dat het alle getroffen gebruikers zal compenseren. Het overige kapitaal dat onaangeroerd is gebleven, wordt overgezet naar een ‘cold wallet’.

We checked that some of cryptocurrencies valued about $30,000,000 was stolen. Those stolen cryptocurrencies will be covered from Bithumb and all of assets are being transferring to cold wallet.

Bithumb verplaatste een grote hoeveelheid Ethereum naar zijn ‘cold wallet’ toen ze onlangs een abnormaliteit opmerkten. Op 16 juni kondigde Bithumb een plotse servercontrole aan ‘om de beveiligingsinstellingen te maximaliseren’. Het onderhoud was gepland van 05u20 tot 09u00 maar overschreed de geplande tijd omdat er uiteraard iets anders aan de hand was.

Hacking

Volgens Koreaanse specialisten van het Sentinel Protocol, een project dat gespecialiseerd is in de detectie van hacking, zwendel en fraude, werd de ‘hot wallet’ gekraakt in de nacht van 19 juni.

Begin deze maand vond ook al een geval van hacking plaats, namelijk het Zuid-Koreaanse Coinrail. Toen konden hackers aan de haal gaan met munten ter waarde van 37 miljoen dollar. Coinrail is een pak kleiner dan Bithumb maar volgens kenners veroorzaakte deze hack een daling op de markten.

Bronnen: Coin Telegraph, Bright

Foto: Christoph Scholz – Flickr – CC BY-SA 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven