Een achtbaan is er niets tegen, de rit van Bitcoin en andere cryptomunten in 2018. Maar het ergste is achter de rug, zegt crypto-expert Tom Lee van Fundstrat. Er zijn verschillende signalen die duiden op een nieuwe periode van stijgende koersen onder de cryptomunten. Lee schuift ook enkele favoriete cryptomunten naar voren.

Sinds het begin van het 2e kwartaal (01/04/2018) steeg de totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten al bijna 50%. “Dat is een indrukwekkend herstel”, zegt Lee. En hij ziet nog meer bewijs dat de berenmarkt (een periode van dalende koersen) voorbij is.

Lee bedacht met zijn team bij Fundstrat de Bitcoin Misery Index. Deze index evolueert van 0 (het meeste miserie) tot 100 (het minste miserie) en bevat de 12 meest liquide cryptomunten. Via deze indicator kan men het sentiment meten op de cryptomarkt. Een zeer zwak sentiment is vaak een koopsignaal terwijl een euforisch sentiment een verkoopsignaal triggert.

Momenteel staat de Bitcoin Misery Index op 24, nog steeds in het miserie-gebied. De laatste 6 en 12 maanden was dit steeds een contrair koopsignaal.

Bitcoin Misery Index Fundstrat maart 2018

Het slimme geld koopt … Ethereum

Opvallend, zegt Lee, is dat grote institutionele beleggers niet Bitcoin maar Ethereum kopen. Lee volgt daarvoor de “European ETF for bitcoin and Ethereum” uitgegeven door Coinshares. Dit wordt voornamelijk gebruikt door grote beleggers en is een goede indicator voor de geldstroom van en naar cryptomunten voor institutioneel geld.

De laatste tijd is er een sterke instroom van kapitaal terwijl Bitcoin niet zoveel beweegt. Dit toont volgens Lee aan dat het institutionele geld Ethereum verkiest boven Bitcoin.

Tom Lee verwacht een sterk jaar voor cryptomunten in 2018 waarbij grote, reeds gevestigde blockchainprojecten hun dominantie bevestigen. De favoriete cryptomunten voor Tom Lee zijn Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, NEO en de Bitcoin Investment Trust (GBTC).

Bron: Barons

Foto Credit: iStock

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven