Het is niet moeilijk dat cryptomunten blijven stijgen. Het lijkt wel alsof er elke dag een nieuw hedge fund op de markt van de cryptomunten komt. Dit zorgt voor een continue stroom aan vers kapitaal. Maar niet ieder hedge fund is betrouwbaar. En dat kan voor problemen zorgen eens de instroom aan vers kapitaal opdroogt.

Veel van de nieuwe crypto fondsen noemen zich hedge funds, ook al gebruiken ze geen strategieën om hun investeringen te ‘hedgen’. Velen missen de infrastructuur en de ervaring om als hedge fund door het leven te gaan. Maar zolang de cryptomunten stijgen, is dat geen probleem.

Het Britse onderzoeksbureau Autonomous NEXT telde al 68 crypto hedge funds. De strategieën variëren van lange termijn investeringen in Bitcoin en Ethereum tot het investeren in ICO’s.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

En deze nieuwe hedge funds zijn niet de enige fondsen die investeren in cryptomunten. Volgens een enquête van Bank of America bij 200 globale fondsenbeheerders is Bitcoin de populairste trade van het moment.

The Altana Digital Currency Fund is zo’n hedge fund dat volgens hun cijfers eind augustus op een winst stond van 413% voor 2017. De meeste traditionele hedge funds behalen in 2017 een winst van 5,5%. Het is dus niet verwonderlijk dat crypto hedge funds zo populair zijn.

Er zijn echter maar weinig crypto fondsen die gesteund worden door institutioneel kapitaal, mensen met ervaring en geloofwaardigheid in de financiële wereld. Polychain Capital is een van de uitzonderingen. Het is een crypto hedge fund van $250 miljoen dat onder andere gesteund wordt door durfkapitalisten als Andreessen Horowitz en Sequoia.

Bron: FT

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>