Als er een cryptomunt mag dienen voor de huidige excessen binnen de cryptomarkt, dan is het wel Dogecoin. Deze cryptomunt werd in 2013 gecreëerd als parodie op Bitcoin. Het werd zelfs genoemd naar een populaire internet-meme die teruggaat tot 2010. Maar nu heeft Dogecoin een marktwaarde van meer dan $1 miljard.

Dogecoin werd gelanceerd als ‘de nieuwe internetmunt’ waarmee gebruikers gemakkelijk online geld kunnen versturen en ontvangen. Maar eigenlijk was het gewoon een parodie op Bitcoin. Je kan Dogecoin ondertussen al wel kopen via verschillende cryptobrokers, je kan ze ontvangen als tipgeld en je kan ze zelfs mijnen. Maar in feite is Dogecoin niet meer dan een cryptomunt die begon als grap.

Jackson Palmer, oprichter van Dogecoin die het team verliet in 2015, zei tegen de redactie van CoinDesk dat hij verbaasd EN bezorgd is over de sterke stijging van de munt. Dogecoin steeg de afgelopen maand 400% terwijl er al 2 jaar geen software-update meer is geweest.

Dave Chapman van commodities and digital assets trading house Octagon Strategy heeft een goede verklaring voor de stijging van Dogecoin en andere altcoins:

Beleggers kijken liever naar de kleinere cryptomunten omdat ze grote cryptomunten als Bitcoin of Ethereum ‘te duur’ vinden, ondanks het feit dat je ook fracties van een munt kan kopen. Beleggers kopen liever 2.000 Ripple voor $6.000 in plaats van 0,30 Bitcoin voor $6.000, hoewel de investering even groot is.

Bron: CNBC

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven