Beleggers die opzoek zijn naar grote koersschommelingen kunnen hun hart ophalen binnen de cryptomarkt. Tijdens de afgelopen jaren waren er immers grote bewegingen waarneembaar bij diverse digitale munten. Inmiddels lijkt de stijgende trend weer hervat te zijn en een belangrijke grafiek laat zien dat cryptomunten vooralsnog kansrijker ogen dan aandelen.

De grootste digitale munt ter wereld, de Bitcoin, is tijdens de eerste maanden van dit jaar getroffen door een serieuze koersval. Medio april wist de Bitcoin een stevige top neer te zetten en vanaf dat moment gerekend heeft de digitale munt uiteindelijk ruim 50% aan waarde moeten inleveren. Vanaf de bodem van $ 30.000 gerekend is de digitale munt echter inmiddels ook alweer met meer dan 50% in waarde gestegen. Aan volatiliteit geen gebrek dus.

De Bitcoin presteert weer beter dan de S&P 500 index

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is dé reden in beeld gebracht waarom de cryptomunten wellicht interessanter zijn dan aandelen. Zo is op deze grafiek de prestatie van de Bitcoin afgezet tegenover de prestatie van Wall Street. Onlangs wist de Bitcoin/S&P 500 Ratio op te veren vanaf een belangrijke steungrens. Deze steungrens fungeerde vanaf het einde van 2017 als weerstand maar werd tijdens het afgelopen jaar overtuigend doorbroken. Gezien het feit dat de ‘terugtest’ nu succesvol heeft plaatsgevonden kunnen we volgens de wetten van de technische analyse concluderen dat er een nieuwe stijgende trend van start is gegaan.

Indien er sprake is van een stijgende trend, dan houdt dit in dat de Bitcoin beter presteert dan de S&P 500 index. Met andere woorden zijn crypto’s in het voordeel ten opzichte van aandelen. Pas onder de steungrens kan dit scenario de prullenbak in. Tot die tijd hebben de digitale munten duidelijk het gelijk aan hun zijde.

3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen

Ontdek de 3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen die de grootste rendementen kunnen opleveren in 2021. Vraag hier uw GRATIS GIDS aan …