De goudprijs heeft er een aantal zware weken opzitten. Sinds halverwege april is er al sprake van een dalende trend en tijdens de afgelopen handelsdagen is die trend in een hogere versnelling beland. Niet vreemd dat het optimisme wegebt. Is dit het moment om de goudmarkt te verlaten?

Tijdens de afgelopen weken zijn de geopolitieke spanningen verder opgelopen. Donald Trump lijkt met het volste vertrouwen het gevecht (op handelsgebied) aan te durven met de rest van de wereld. Toch wist de goudprijs hier niet van te profiteren. En dat heeft voornamelijk te maken met de dollar. Sinds halverwege april is de dollar namelijk in een stijgende trend terecht gekomen en dat heeft uiteraard negatieve gevolgen voor de goudprijs.

Goudbeleggers mogen hoop houden door deze cyclustelling

Stefano Bottaioli deelde op Twitter recent de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de goudprijs normaliter beweegt in verschillende cyclussen. De blauwe pijlen geven aan wanneer er een nieuwe stijgende cyclus is aangebroken en dat signaal werd aan het begin van 2016 getriggerd. Precies op het moment dat de goudprijs een stevige bodem wist neer te zetten.

De huidige (positieve) cyclus zal duren tot halverwege 2027 en dat laat zien dat de goudprijs nog over voldoende potentieel beschikt.

Maar, de dollar dan?

De dollar beweegt sinds het jaar 1975 ook duidelijk in cyclussen en aan het begin van 2016 brak juist een nieuwe (negatieve) cyclus aan voor de dollar. Een zwakkere dollar ondersteunt normaal gesproken een hogere goudprijs.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek geeft de goudbeleggers in ieder geval hoop voor de toekomst.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!