Hoewel Amerikaanse aandelen (voornamelijk tech) de afgelopen dagen sterk aan het herstellen zijn van de januari sell-off, is veteraanbelegger David Roche niet overtuigd van deze rebound. Hij waarschuwt beleggers en investeerders zelfs voor een keerpunt richting een ‘bear market’. Roche zegt dat alle stimulerende factoren vanaf maart zullen verdwijnen.

Moeten beleggers en investeerders zich schrap zetten voor een wilde rit op de aandelenmarkten? Volgens veteraanbeleggers David Roche ziet het er inderdaad niet zo gunstig uit. Hij waarschuwt voor een verhoogde volatiliteit en een beursbeweging richting een berenmarkt. En dat zou volgens hem te maken hebben met de ‘hawkish’ Federal Reserve.

De ongeziene rally sinds het uitbreken van de coronapandemie werd gedreven door het soepele monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank en de massale berg cash die werd bijgedrukt. Vanaf maart zal de Fed stoppen met het opkopen van obligaties en starten met het verhogen van de rentes. De wilde rit van januari is volgens hem een voorsmaakje.

People really only remember buying on dips, that every time anything went down, pain threshold of central banks was quickly reached and they reverse policy if they were tightening.

Berenmarkt

In Azië is er al sprake van een correctie met de Japanse en Chinese indexen die meer dan 10 procent lager noteren dan hun pieken. De Hang Seng zit zelfs al in een berenmarkt door een daling van meer dan 20 procent. Roche vreest voor een soortgelijke situatie op de Amerikaanse beurzen, vooral gezien de maand januari een bijzonder slechte beursmaand was.

Roche benadrukt enkele factoren die nefast zijn voor aandelen, zoals bv. het normaliseren van het monetaire beleid en het terugschroeven van de stimulus. Maar ook de geopolitieke spanningen tussen Rusland en de NATO. Ook de hoge inflatie is niet gunstig voor de markten omdat dit de kans op een recessie verhoogt indien de Amerikaanse economie teleurstelt.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Nick Youngson – CC BY-SA 3.0Pix4free.org

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)