Volgens David Stockman, die onder president Reagan werkte als management en budget directeur, staan we op de vooravond van een flinke marktdaling. Een gebeurtenis waar hij beleggers nu al enige tijd voor aan het waarschuwen is, hij vermoedt namelijk dat er ons een daling van 40 procent te wachten staat als gevolg van verschillende negatieve gebeurtenissen.

Gaat het uiteindelijk dan toch gebeuren? David Stockman is er niet bepaald gerust in en voorspelt dat we de komende maanden te maken zullen krijgen met een marktdaling van maar liefst 40 procent, een flinke beurscrash met andere woorden. De volatiliteit en ‘kleine’ daling van de afgelopen weken zijn een voorbode voor wat komen gaat en zijn volgens Stockman het begin van een groter ‘event’.

Nu… dit is niet de eerste keer dat hij zulke voorspelling maakt, maar deze keer verwacht hij niet dat de financiële markten zullen herstellen van de recente daling. Daarenboven is de cocktail rijp genoeg om schade te veroorzaken en dat komt volgens hem voornamelijk door president Trump.

If you’re a rational investor, you need only two words in your vocabulary: Trump and sell. He’s playing with fire at the very top of an aging expansion.

Trump

Donald Trump is zich aan het moeien met het rentebeleid van de Federal Reserve en probeert de bestuursleden te overtuigen om de snelheid van de verhogingen te vertragen. Daarenboven is hij persoonlijk verantwoordelijk voor de handelsoorlog met China, wat uiteindelijk een negatieve impact zal hebben op beide economieën en dus ook de wereldeconomie.

Stockman beweert dat, als de situatie niet verbetert, de Amerikaanse economie flink opgeschud zal worden gezien 30 procent van de import uit China komt. Als deze goederen duurder worden door de verhoogde tarieven, zal ook de inflatie fors gaan stijgen op korte termijn met alle gevolgen van dien.

Bronnen: CNBC

Foto: Bill L – Flickr – CC BY 2.0

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)